Waarom we zo duur zijn.

Waarom we zo duur zijn.

Op social media komen we weleens verontwaardigde opmerkingen tegen over de prijs van onze producten. Dat snappen we best, er is een hoop goedkoper beddengoed en lounge wear te vinden. Dus waarom kost een SNURK wat het kost? We leggen het graag uit.

Tekst: Peggy van Neer, mede-eigenaar SNURK.
Afbeelding: Marble Universe dekbedovertrek:  Bestel hier.

Eigenlijk zijn wij gewoon domme ondernemers.

Om te beginnen financieren we SNURK zelf (in 2007 begonnen Erik en ik met €15.000,- spaargeld) en kopen we door onze relatief kleine omvang veel minder kilometers stof in dan bijvoorbeeld een IKEA of HEMA. Waardoor de meterprijs al hoger ligt. Daarnaast kiezen we voor een hogere kwaliteit katoen, lees duurder, met meer draadjes per cm2. Die langer meegaat dan gemiddeld en de klant dus minder snel een nieuwe nodig heeft. Echt mooie stoffen, maar zakelijk gezien minder slim.

Dan is het nog eens zo dat we oprecht belang hechten aan mensen en het milieu. Hierdoor produceren we niet in China of Bangladesh maar binnen Europa (Portugal), waar het uurloon veel hoger ligt en alleen volwassen mensen normale uren draaien. Ook weer ongunstig voor de kostprijs en marge.

Vervolgens kiezen we voor biologisch mooi katoen. En dan niet de goedkopere nep bio variant (yep dat bestaat, compleet met wassen-neus keurmerk) maar echt GOTS gecertificeerd biologisch katoen. De strengste norm in biologische vezels wereldwijd. Prijzig -want echt- en ook nog eens een pain in the ass. Elk jaar voert GOTS strenge en tijdrovende audits uit in onze gehele productieketen. Weet de gemiddelde consument het verschil? We vrezen van niet, maar wij zelf dus wel.

Op dit punt in het verhaal beginnen snelle zakenjongens ons meestal al meewarig aan te kijken, maar we zijn er nog niet! Naast onafhankelijkheid, kwaliteit, menselijkheid en duurzaamheid hebben we ook nog eens creativiteit hoog in het vaandel. We steken naar verhouding veel te veel tijd en aandacht in het ontwikkelen van onze prints. We willen graag origineel en vernieuwend zijn, echt leuke prints maken. Indien nodig kleien, knutselen, vouwen of bouwen we die eerst met de hand, fotograferen het en bewerken het zelf tot een print design. Ook kiezen we niet voor de goedkopere drukmethodes, maar voor digitale print. Kostbaarder, maar wel met veel mooier en scherper resultaat.

En last but not least is er nog onze klantenservice. Dat kan gewoon een chatbot zijn tegenwoordig. Welke sukkelaar zet nou nog zijn adres en telefoonnummer makkelijk vindbaar op de site? En heeft een medewerker speciaal om teleurgestelde klanten toch blij te maken? Nou ja, wij dus. Stel een klant wil een dekbed aangepast hebben, een rits onderin, dan doen wij dat voor die klant, gratis... 

Zo eindig je dus met een prijs die hoger ligt dan gemiddeld. Waardoor een grote groep mensen gelijk afhaakt. Da’s jammer. Maar gelukkig is er ook een gestaag groeiende groep die onze producten en domme duurzame keuzes al jarenlang weet te waarderen. En daar zijn we trots op! Bij SNURK koop je een eerlijk gemaakt product van hoge kwaliteit, waar de liefde en creativiteit hopelijk van afstraalt en je horizontale leven echt van opknapt. Waar vind je zoiets nog?

0 comments

Leave a comment